Başlarken


Bu bloğu öncelikle kanser hastalığıyla birlikte yaşamaya çalışanlar ve onların yakınlarının hislerine birazda olsa tercüman olabilmek ve hastalığımızı her türlü medyatik tacizden !  bağımsız kılıp , doğal bir süreç olarak kabullenirsek , hayatımızı kolaylaştırmanın mümkün olabileceğini aktarabilmek , düşüncesiyle kurdum .
Yazı  ve günlük tutma merakım  kanserli  günlerim ve yıllarımda , bazen dost , bazen de ayna görevi gördüğü için düşmanım oldu , ama her daim vazgeçilmezdi.
Bu yazıların bir bölümü bu merakın  ürünü olarak , sıcak duygu ve düşünceleri aktarmakta , diğerleri ise yaşadıklarımdan çıkarsadığım tecrübelerimi  yansıtmaktadır , o nedenle zaman  zaman kontra düşüncelerle karşılaşabilirsiniz .
Okuyacağınız yazıları 1-2 ay önce defterlerin  ve cep telefonumun  sayfalarından toparlamış yayına hazır hale getirmiştim , son 9-10 aydır yaşadıklarım henüz sayfalara dökülmedi . Son aylar da reel , sanal ve kanser yolculukları açısından hareketli geçti/geçiyor ve sayfalara dökülmeyi   bekliyorlar.
Okuma kolaylığı açısından kitap formatını yakalamak istedim o nedenle Blog mantığının tersine en son yazdıklarımı gene en sonda bulacaksınız .
Sevdiğim ustanın dizeleriyle ,.. Hoşça kalın ,.. Esen kalın ,.. Yüreğiniz hep pır pır olsun !...

Yolculuklar başlamaz yürek çağırmasa,
akıl yorulabilir , yılabilir,
ama
yüreğin sırtı gelmez yere.
Yelkenlilerle gidilir kosmosa ,
Piri Reis'in haritasındaki
yürek kadar
yelkenlilerle ,...

N.H.